Afbeelding

Verkopers geslaagd!

Actueel 123 keer gelezen

Buiten vroor het dat het kraakte. Maar tijdens de diploma-uitreiking van de MBO 2 opleiding Verkoper van het Albeda College Hellevoetsluis, afgelopen dinsdag 12 februari, was het binnen heerlijk warm en gezellig. Zes deelnemers ontvingen uit handen van hun mentor Margreet Verrij het diploma van Verkoper met de felicitaties van de praktijkopleiders van de winkels van de Struytse Hoeck onder het applaus van de vele genodigden.

De uitreiking vond uiteraard plaats in het winkelcentrum in restaurant ‘t Verschil: de plaats waar de deelnemers tijdens hun opleiding stage hebben gelopen en gewerkt hebben aan hun beroepspraktijkvorming. De groep geslaagden hebben een mooie prestatie neergezet. Op stage, op de werkvloer, hebben zij zichzelf stuk voor stuk bewezen. U zult een deel van hen weer terug zien in de winkels van de Struytse Hoeck. Een aantal geslaagden kiest ervoor meteen met het behaalde diploma de arbeidsmarkt op te gaan of heeft zelfs al een baan aangeboden gekregen bij het stagebedrijf. Andere geslaagden hebben de ambitie door te gaan voor een niveau 3 of 4 opleiding in de Detailhandel. Afgelopen schooljaar was niet voor iedere deelnemer even gemakkelijk. Maar opvallend en typerend voor deze klas was dat dit een groep vol doorbijters is. Het Albeda College wil graag maatwerk leveren en kansen bieden. En iedereen heeft op zijn eigen manier de eindstreep behaald met uiteindelijk hetzelfde resultaat.

Maar naast de theorie heeft iedereen zich waar gemaakt in de praktijk. Een absolute must voor een beroepsopleiding als deze. De mentor vertelde: ‘Het was fantastisch om te zien hoe deze leerlingen als stagiaires klanten hielpen, kassawerkzaamheden verrichtten of heel geroutineerd de vracht verwerkten en de presentaties in de winkels verzorgden. Alsof ze ’t altijd al gedaan hadden. “Aan dromen kan gewerkt worden”, is één van de stelregels binnen dit traject. Geslaagden MBO 2 opleiding Verkoper van februari 2013: Thomas Lamens, Stanley van der Linde, Roxanne Lensveld, Jonathan Felida, Winish Sewdajal en Chantal Flipse. Proficiat en succes in de toekomst!!

Deelnemers afkomstig van het VMBO met belangstelling voor het winkelbedrijf kunnen zich laten inschrijven voor Detailhandel. Een beroep in de handel vraagt naast een representatief voorkomen ook een juiste beroepshouding. Belangrijk zijn o.a. interesse in de detailhandel, handelsgeest, zelfstandigheid, klantgericht handelen en kunnen samenwerken en communiceren. De verkoopspecialist dient ook nog over leidinggevende kwaliteiten te beschikken. Het Albeda College in Hellevoetsluis verzorgt de volgende opleidingen Detailhandel: De opleiding Verkoper BOL niveau 2. Je volgt de hele week school en stage. Deze opleiding sluit aan op de basisberoepsgericht leerweg van het VMBO. Voor de opleiding Verkoper BBL niveau 2 en de opleiding Verkoopspecialist BBL niveau 3 opleiding heb je een arbeidscontract in de detailhandel van minimaal 20 uur nodig en ga je 1 dag in de week (woensdag) naar school. Deze opleiding sluit aan op de kadergerichte, gemengd theoretisch en de theoretische leerweg van het VMBO. Interesse? Stuur een email naar Hellevoetsluis@albeda.nl of bel naar 0181-318433. Vraag naar Margreet Verrij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant