Afbeelding

EHBO vereniging Hellevoetsluis

Actueel 151 keer gelezen

In oktober 2012 zijn 8 cursisten vol enthousiasme begonnen met de opleiding eerste hulpverlener volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Ze hebben Keihard moeten werken om alle handelingen die verwacht worden van een gediplomeerde EHBO-er eigen te maken.

Belangrijk onderdeel is uiteraard de Reanimatie met AED maar volgens de nieuwe richtlijnen is het onderdeel verbanden ook zwaarder geworden en een groot onderdeel van het examen. Landelijk zijn er al veel kandidaten gezakt op het onderdeel “verbanden”. Dinsdag 12 februari jl. was het dan zover en moesten onze cursisten op voor het examen, het was een lange avond die begon om 19.00 uur en uiteindelijk om 22.35 uur kwam voor de acht examen kandidaten het verlossende woord ‘geslaagd’ alle acht!

Wij zijn trots op onze cursisten en hopen dan ook dat zij verder gaan bij onze vereniging met de herhalingslessen want het fel begeerde EHBO diploma is maar twee jaar geldig. Denk U dit wil ik ook mail dan ehbohellevoetsluis@gmail.com voor verdere informatie. Bij voldoende belangstelling (min. 6 personen) starten wij in het najaar weer met een EHBO opleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant