Afbeelding

Afscheid van de Winterkoningin

Actueel 160 keer gelezen

Zondag a.s. -24 februari - is het koopzondag op het winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. De winkels zijn die dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

In maart begint de meteorologische lente wordt het de hoogste tijd dat we afscheid nemen van de winter en ons klaar gaan maken voor de lente. Ook de Winterkoningin zoekt de koudere streken op en heeft de Struytse Hoeck als vertrekpunt gekozen.

Lang geleden leefde er in het hoge Noorden een vorstin van sneeuw en ijs: de winterkoningin. Ze was geboren uit één enkele sneeuwvlok. Met haar verhalen wist de koningin de aandacht van jong en oud te trekken. Haar troon is een mooie slee. Fonkelend als ijs staat deze koningin voor alle winterse aangelegenheden, met haar scepter heerst zij over het publiek en haar hofdame deelt gratis sneeuwvlokken uit. De Winterkoningin draagt echter een vreselijke last met zich mee ...Zij vertelt verhalen over de Noordpool, maar wie dit geheim probeert te ontfutselen krijt het knap warm.

Zowel de Winterkoningin als de hofdame (haar zuster) en haar gevolg zijn door de winkeliers van De Struytse Hoeck uitgenodigd. In haar gevolg loopt haar hofnar met zijn vreemde instrumenten rond, hij leert de kinderen het winterlied en haalt narrige streken uit. Er is ook een wandelende sneeuwpop die de voorbijgangers schminkt met een sneeuwkristal. Verder wandelen de Ice-queens in the sky; hoog boven het publiek in schitterende kostuums op tonen van bellen, gong en ratels. Als ijdel als zij is gaat de Sneeuwkoningin ook graag op de foto, dus neem uw fototoestel mee om b.v. een leuk, winters plaatje van uw kinderen te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant