Afbeelding

In memoriam Pleun van der Kooij 4 april 1959 – 20 januari 2013

Actueel 718 keer gelezen

Na een kort ziekbed is zondagmorgen Pleun van der Kooij overleden in de Hospice Calando, nog geen 54 jaar oud. Pleun was een markante persoonlijkheid in Hellevoetsluis op velerlei gebieden. Als videotheekhouder was hij een goed zakenman, als bestuurslid van winkelcentrum De Struytse Hoeck een gedreven man, die er alles aan deed om de centrumwinkeliers tot eenheid in beleid te brengen.

Het bekendst was hij toch als politicus voor de lokale partij IBH. Eerst onder de vleugels van Willem de Hoog, als woordvoerder bij financiële agendapunten. De laatste jaren als fractievoorzitter. In alle opzichten iemand die respect afdwong door zijn eigen mening, ook als hij daar alleen in stond. Hij was een fel tegenstander van het plan om Hellevoetsluis te laten fuseren met de andere gemeentes op Voorne.

In die zin laat hij een ideële erfenis achter bij zijn fractiegenoten. Hij hield ervan zijn betogen visueel te ondersteunen, zoals toen hij met de schaatsen over zijn schouder, een pleidooi hield voor de ijsbaan. Een minder bekende kant van Pleun van der Kooij was de manier waarop hij in zijn gezin opging. Een uitstekend echtgenoot en huisvader voor wie – ook al was dat niet altijd zichtbaar – zijn gezin het belangrijkste was. Hij zal herinnerd worden…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant