Afbeelding

Praten over communicatie

Actueel 6 keer gelezen

Westland - Op maandag 7 januari 2013 is mevrouw van Veen gastspreker in het Alzheimer Café Hellevoetsluis. Zij is werkzaam als psycholoog op de geheugenpoli van het Vlietland ziekenhuis in Schiedam én bij GGZ Rijnmond. Mevrouw van Veen komt vertellen over het communiceren met een dementerend persoon waarbij zij tips en adviezen zal geven wat te doen als de communicatie steeds lastiger wordt.

Daarnaast zal de psycholoog ook dieper ingaan op de bijkomende problemen bij dementie zoals wanen, hallucinaties en stemmingswisselingen. Situaties waar veel partners en mantelzorgers helaas in de thuissituatie mee te maken krijgen. Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandagavond van de maand in Parkzicht 1, Valentijn Klotzstraat in Hellevoetsluis. Aanvang 19.30 uur. De zaal heeft een eigen ingang, te herkennen aan de vlag en is open vanaf 19.00 uur.

Deelname aan deze avond is gratis. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer, bij een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen van uiteenlopende aard aan de aanwezige deskundigen. U bent van harte welkom op maandag 7 januari a.s!

Uit de krant