Afbeelding

CreaTentoonstelling op obs De Kring

Actueel 5 keer gelezen

Op woensdag 12 december j.l. werd een heuse tentoonstelling geopend op het leerplein van obs De Kring. Er waren tekeningen, schilderijen en knutselwerkstukken te zien van de leerlingen die de buitenschoolse teken- en knutsellessen van juf Mathilda hebben gevolgd.

Tijdens hun laatste les hadden de kinderen uitnodigingen gemaakt, en er waren flink wat ouders, grootouders, broertjes en zusjes gekomen om alle kunstwerken te bekijken. Er kwamen natuurlijk ook leerkrachten het werk van "hun kinderen" bewonderen. De jonge artiesten konden hen bij ieder kunstwerk zelf vertellen wat de opdracht was geweest voordat zij aan hun werkstukken begonnen.

De tentoonstelling was de feestelijke afsluiting van het eerste blok naschoolse creatieve lessen, waarbij de leerlingen 10 lessen met verschillende materialen en gereedschappen hebben gewerkt. De kinderen hebben goed hun best gedaan en het resultaat is er dan ook naar! Juf Mathilda (ook wel tante Til van CreaForYou) gaf aan héél erg trots op hen te zijn. Na de kerstvakantie begint het tweede blok teken- en knutsellessen dat ook weer met een tentoonstelling afgesloten zal worden. In de vakantie, wanneer de kinderen lekker uitrusten van al hun schoolse activiteiten, gaat de juf weer allemaal nieuwe opdrachten verzinnen. Hopelijk hebben de kinderen er weer net zoveel zin in als zij!

Uit de krant