Afbeelding

Oplossing Kop van de Oostdijk lijkt nabij

Actueel 169 keer gelezen

Er lijkt dinsdagmorgen een definitieve opening te zijn bereikt in het al jaren slepende meningsverschil over de Kop van de Oostdijk. Waar ooit nog plannen waren voor een laserstraat die 1 kilometer in de lucht zou schijnen, is er nu zicht op een realistisch plan.

Op het initiatief van Moree B.V. gaat er een haalbaarheidsstudie plaatsvinden voor de ontwikkeling van de locatie Daarover is op dinsdag 11 december een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Peter Hofman van de gemeente Hellevoetsluis met vertegenwoordigers van het bedrijf Moree B.V. en van Wijnen. Moree B.V. heeft Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. ingeschakeld om de haalbaarheidsstudie gezamenlijk vorm geven. In de intentieovereenkomst staan afspraken die van belang zijn bij de haalbaarheidsstudie voor het project. Eén van die afspraken is dat de firma Moree aan de Oostdijk blijft, maar nieuwbouw neerzet tegenover het bestaande bedrijf.

Ook de woningaantallen zijn drastisch verlaagd ten opzichte van de oorspronkelijke plannen De haalbaarheidsstudie zal zich richten op een invulling van bedrijvigheid, vrijetijdsvoorzieningen, zorg en woningbouw, allemaal op maat afgestemd op de behoefte in Hellevoetsluis. Een knap stuk werk waarbij door ondernemer Moree het initiatief werd genomen, en gemeente Hellevoetsluis in de persoon van wethouder Hofman is meegedacht en waarin projectontwikkelaar van Wijnen met het de studie een belangrijke rol speelt. Het sprookje van de Oostdijk lijkt alsnog een gelukkig einde voor alle partijen te krijgen. In 2013 zal meer duidelijk worden over de uitkomsten van de haalbaarheidsstudie inzake de ontwikkeling van de locatie Kop van de Oostdijk.

Blok & Van Balen

Uit de krant