Afbeelding

Echtpaar Epping 60 jaar getrouwd

Actueel 100 keer gelezen

Spring maar achterop bij mij….achter op de fiets is de titel van wel een heel bekend liedje. En dat deed Dhr. Epping in 1948 toen hij in het bos was met een aantal kameraden. Hij sprong achterop de bagagedrager bij een van die leuke meisjes die voorbij fietsten.

Zij vond dat eerst niet zo leuk maar het is allemaal goed gekomen. Hij heeft haar thuis gebracht en ze zijn elkaar nooit meer uit het oog verloren. Na een verkeringsperiode van 4 jaar trouwde Dhr. en Mevr. Epping in 1952. En op 15 november 2012 vierden het echtpaar Epping-Brink hun 60 jarige bruiloft. Namens de Gemeente Hellevoetsluis komt burgemeester van Heijningen het echtpaar met een mooie bos bloemen feliciteren en tijdens het drinken van een kopje koffie en natuurlijk een gebakje erbij komt al snel de vraag hoe Dhr. Epping inmiddels 82 jaar en zijn vrouw, 83 jaar ,in Hellevoetsluis terecht zijn gekomen.

NS en RET
Oorspronkelijk komt het echtpaar uit Drenthe. 12 jaar werkte Dhr. Epping bij de Nederlandse Spoorwegen en woonden in Hengelo en Utrecht. Mevr. Epping werkte in die tijd in het diaconessenhuis waar ze zorgde dat de zusterkamers er tiptop uit zagen. Na de overstap naar de RET in 1960 is het echtpaar Epping uiteindelijk in Rotterdam terecht gekomen en hebben met veel plezier 29 jaar in Pernis gewoond. Wat zeker voor Mevr. Epping in het begin niet makkelijk was. Zij miste de rust en de ruimte van het Drentse land. Het echtpaar Epping heeft twee kinderen gekregen, een dochter en een zoon waar Mevr. Epping met veel liefde voor zorgde. En terwijl haar man werkte hield zij de moestuin bij en maakte zelf de kleding voor de kinderen. De familie is in de loop der jaren uitgebreid met twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Toch heeft zij haar draai in het westen wel gevonden en zou nu ook echt niet meer terug naar Drenthe willen. Na 15 jaar als op de bus, 5 jaar op de metro en 10 jaar kantoordienst bij de RET mocht Dhr. Epping - inmiddels drager van de eremedaille in de Orde van Oranje Nassau en van de Erasmusspeld- van zijn welverdiende rust gaan genieten. Doordat de kinderen met hun partners in Hellvoetsluis woonden is het echtpaar Epping naar Hellevoetsluis verhuisd en wonen hier inmiddels alweer 15 jaar.

Hobby’s
Hobby’s heeft het bruidspaar genoeg. Ondanks hun hoge leeftijd rijden beide nog altijd auto en dat komt goed uit want ze vinden het fijn om te gaan winkelen in Hellevoetsluis, Spijkenisse of Hoogvliet en zijn zo van niemand afhankelijk. En mochten ze hulp nodig hebben zijn de kinderen altijd bereid om bij te springen. ’s Avonds komen ze liever niet meer buiten wat mede komt doordat Dhr. Epping met één oog niet zo goed meer ziet. Maar zoals hij zelf zegt; de bovenkamer werkt nog goed. Ik vermaak me prima en zit graag achter de computer om te e-mailen of een spelletje te kaarten. Mevr. Epping kan prachtig haken dat is te zien aan de schitterende kleden die op de tafels liggen en waar nu de prachtige boeketten bloemen op staan die het bruidspaar deze dag heeft gekregen. Ook puzzelen is een grote hobby. Mede door de gezondheidsproblemen en de hoge leeftijd van de familie die ver weg woont, wordt het geen groot feest. Misschien dat dit later nog plaats gaat vinden. Toch gaat deze dag niet ongemerkt voorbij en gaan ze samen met de kinderen op hun huwelijksdag lekker wokken. ‘Zoals we ons nu voelen halen we de onze 70 jarige huwelijksdag ook nog wel’ zijn de woorden van het bruidspaar bij het afscheid van burgemeester van Heijningen. En dat wordt het echtpaar Epping natuurlijk van harte gegund!

(gerashpe)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant