Afbeelding

Voorleeshoek in De Wielewater open

Actueel 127 keer gelezen

Hellevoetsluis - In kinderdagverblijf Wielewater, Schoolslag 4, in Hellevoetsluis werd gisteren de nieuwe voorleeshoek in het kader van BoekStart in de Kinderopvang feestelijk geopend. BoekStart is een project voor kinderen van 0 tot 4 jaar met als doel kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers intensief in aanraking te brengen met boeken.

BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen, die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, een voorsprong (op school) ontwikkelen, waar ze hun hele leven voordeel van hebben. In BoekStart in de Kinderopvang werken Kinderopvang De Kinderkoepel, waar kinderdagverblijf Wielewater deel van uit maakt, en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta samen aan een voorleesrijke omgeving voor de kinderen.

Belangrijk
(Voor)lezen is belangrijk, dat vinden zowel Kinderopvang De Kinderkoepel als Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Om het (voor)lezen te stimuleren zijn daarom lekker-liggen-(voor)lezenplekken gecreëerd in de groepen van Kinderdagverblijf Wielewater. Een goedgevulde boekenkast staat op een centrale plek met mooie prentenboeken, voorleesboeken en kijkboeken voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het voorlezen wordt opgenomen in het voorleesplan om structureel voorlezen een vaste plek te geven in het dagritme. Er is een voorleescoördinator aangesteld en de medewerkers hebben inmiddels een training gehad in het voorlezen aan de allerkleinsten. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft in het project een adviserende rol. Het project wordt mede gesubsidieerd door het landelijke programma Kunst van Lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant