Afbeelding

Repel gaat Zeedijk onderhouden

Actueel 166 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een aantal bewoners van de Repel in Hellevoetsluis gaat zelf een deel van de openbare ruimte aan de Struytse Zeedijk onderhouden. Het onderhoud bestaat onder andere uit het snoeien van struiken, water geven en het verwijderen van onkruid en afval.

De bewoners ontvangen hiervoor een subsidie van de gemeente van € 250,00 per jaar. Zij kunnen dit bedrag besteden aan het beheer van het gebied en activiteiten die samenhangen met het onderhoud, zoals plantjes, gereedschap, versieringen en versnaperingen tijdens een activiteit. In Hellevoetsluis kunnen bewoners zelf een stukje van de openbare ruimte onderhouden, bijvoorbeeld een bloembak, pleintje of groenstrook.

Het terrein blijft wel voor iedereen toegankelijk. De gemeente en bewoners maken afspraken over welke werkzaamheden door bewoners en welke door de gemeente worden uitgevoerd. Bewoners zorgen bijvoorbeeld zelf voor fleurige bloemen en planten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het wijkbeheer van de gemeente via wijkbeheer@hellevoetsluis.nl of telefoonnummer 140181.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant