Afbeelding

D66: extra steun molens

Actueel 94 keer gelezen

Regio - D66 heeft gisteravond in de Statencommissie Ruimte & Leefomgeving voorgesteld om de draaipremie voor molenbeheerders te handhaven. Het Rijk versobert de huidige instandhoudingssubsidie aanzienlijk.

D66 wil molenbeheerders tegemoet komen door vanuit de provincie de voorgestelde korting op de draaipremie aan te vullen, zodat het draaien van de molens gewaarborgd blijft. “We hebben als provincie de afgelopen periode veel geïnvesteerd in de restauratie van molens. En om molens in goede staat te houden, is het belangrijk dat ze ook draaien”, aldus Statenlid Josine Meurs.

“Stilstaande molens vervallen snel, de beste manier om molens goed te onderhouden is ze te laten draaien. Voorkomen is beter dan genezen.” De instandhoudingssubsidie voor molens vanuit het Rijk wordt versoberd, waardoor molenbeheerders in de problemen komen. D66 erkent het grote belang van de molens in het Zuid-Hollandse landschap en stelt dan ook voor om molenbeheerders tegemoet te komen door het huidige peil van de draaipremie te handhaven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant