Afbeelding

Omslag, maar eerst nog fraaie dagen

Actueel 80 keer gelezen

Regio - Werd het gisteren nog een keer zomers warm met in landelijk hoofdstation De Bilt een temperatuur van boven 25 graden, vanaf vandaag lukt dat niet meer. Het is dus koeler, maar zeker de eerstkomende dagen zijn de weersomstandigheden daarbij vaak fraai. In het weekend volgt een flinke omslag.

Vandaag, morgen en deels ook vrijdag is het nog prima weer. Weliswaar is het met maxima tussen 19 en 23 graden minder warm dan de afgelopen tijd, maar de zon schijnt regelmatig en het blijft op de meeste plaatsen droog. Wel waait het vandaag even wat steviger, met aan zee een volle windkracht 5. Morgen en vrijdag staat er juist weinig wind.

Omslag in het weekend
In de loop van het weekend slaat het weer dan uiteindelijk echt om. Een actief lagedrukgebied trekt vlak ten noorden van Nederland langs. Er zijn zeker ook wel lange droge perioden, maar de buien die voorbij trekken zijn soms stevig met veel regen. Bovendien waait het af en toe fors. Zondag gaan ook de temperaturen omlaag. Op weerstation Ell te Limburg waar het afgelopen zondag nog 37 graden werd, blijft het naar verwachting van Meteo Consult maarliefst 19 graden kouder dan toen. Nadat de eerstkomende dagen dus nog heel aardig weer opleveren, is het zomergevoel zeker op zondag wel even voorbij.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant