Afbeelding

Volgend weekend: Vestingdagen

Actueel 109 keer gelezen

Hellevoetsluis - In het derde weekend van augustus is het weer Vestingdagen Hellevoetsluis. De vrijwilligers van STER zijn al volop in de weer met de voorbereidingen om weer een fantastisch evenement neer te zetten. De Vestingdagen beginnen vrijdagavond al met een roadrun door Hellevoetsluis van stoommachines en oude vrachtwagens en een uitgebreid muziekprogramma.

Zaterdagochtend 18 augustus geeft locoburgemeester Jorriena de Jongh met een kanonschot bij de Brielse Poort het officiële startsein van de Hellevoetse Vestingdagen. Vervolgens is er voor het gemeentehuis een groot stadsontbijt. Na een dag vol vertier zal zaterdagavond die dag met een groot vuurwerk afgesloten worden.

Statenschip Utrecht
Tijdens de Vestingdagen zal ook het statenschip ‘Utrecht’ een bezoek brengen aan Hellevoetsluis. Statenjacht ‘de Utrecht’ is de authentieke reconstructie van een historisch zeilschip, gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. Oorspronkelijk opgezet als werkgelegenheidsproject, maar sinds de voltooiing in 2003 beschikbaar voor bedrijfsuitstapjes, zakelijke evenementen, familiebijeenkomsten en als trouwlocatie. Het Statenjacht zal tijdens de Vestingdagen te bezichtigen zijn. Ook wordt er tussen 20 en 31 augustus met het Statenjacht op het Haringvliet gezeild. Een interessant programma met een bezoek aan het Droogdok Jan Blanken uit 1806 en een wandeling over de vestingwallen. Ga naar vechtvaren.nl voor meer informatie en reserveringen.

Shanty koren in het Droogdok
Acht verschillende zeemanskoren treden op zaterdag en zondag op in het Droogdok Jan Blanken. Op zaterdag zijn dat Shantykoor De Binnenvaart, Die Maeze Sanghers, Overstag Shantykoor en de Helius Shanty Zangers Op zondag zijn het Shantykoor Rotterdam, Drie Keer Niks, Albatros en het koor Captain’s Dinner te horen en te zien. Maar er is uiteraard veel meer, ook zondag kunt u de stoommachines bekijken, langs de braderiekraampjes wandelen of een bezoekje brengen aan de kermis. Bekijk het volledige programma op vestingdagenhellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant