Afbeelding

Muziek tijdens de Vestingdagen

Actueel 223 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het 3e weekend van augustus staat weer helemaal in het teken van HET zomerevenement van Voorne Putten en omstreken: Vestingdagen Hellevoetsluis. Vanaf donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus is de Vesting weer het decor van allerlei activiteiten.

Zwaartepunt ligt op de zaterdag en zondag, met kermis, braderie, kanonniers, diverse kinderactiviteiten, muziek, stoommachines, schepen die te bezichtigen zijn en nog veel en veel meer. In de weken naar het evenement presenteren wij in kleine stukjes een aantal onderdelen.

De Vestingdagen Hellevoetsluis bieden een heel gevarieerd programma aan muziek. Op zaterdag en zondag zullen diverse shantykoren zich op 3 locaties laten horen: Droogdok/Brandweermuseum/Molenstraat. Hun aanstekelijke liederen galmen dus weer door de hele Vesting. Daarnaast heeft Frits Rens van Multi Percussion Hellevoetsluis gezorgd dat er vanaf donderdagavond al een Duitse steelband: ‘Calypsonic’ haar opwachting zal maken. Tijdens de Vestingdagen zal ‘Calypsonic’ samen met de Hellevoetse steelband ‘Get Rhythm’ optreden op zowel het ponton als in de tent op het Zuidfront. In de tent zal Multi Percussion zich aan bezoekers presenteren dmv korte demo’s, videobeelden en een infostand.

Op zondag zal een een Belgische ‘taikogroep’ hun kunsten laten zien. Taiko is drummen op hele grote (Japanse) trommels. Het belooft een waar spektakel te worden! Verder staat er zowel op het horecaplein als in de tent op het Zuidfront een heel (gratis te bezoeken) muziekprogramma gepland. Vrijdag: de band ‘Copycat’ in de tent, diverse DJ’s op het plein. Zaterdag: 100% NL Zomertoer (met oa. Jody Bernal) en de coverband ‘Showtime’ in de tent, diverse DJ’s op het plein. Zondag: zowel in de tent als op het plein, live muziek en op het plein nog een optreden van Dirk Jan Deelen.

Voor een compleet overzicht van het programma, incl. tijden: www.vestingdagenhellevoetsluis.nl Vestingdagen Hellevoetsluis wordt georganiseerd door STER Hellevoetsluis, in samenwerking met de gemeente Hellevoetsluis en vele sponsoren. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief om het evenement mogelijk te maken. Ook vrijwilliger worden? Meld je aan via: secretaris@sterhellevoetsluis.nl of kom naar de informatiebijeenkomst: donderdag 2 augustus 20.00 in de kantine van het gemeentehuis.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant