Afbeelding

Open dag Museumboerderij

Actueel 5 keer gelezen

Oudenhoorn - Het museum aan de Molendijk 88 in Oudenhoorn is zaterdag 4 augustus weer open. In het museum worden voorwerpen uit het verleden van Oudenhoorn en omstreken tentoongesteld. Voorwerpen die in de landbouw werden gebruikt zoals handgereedschappen, eggen, ploegen en oude werktuigen.

Ook is er een grote collectie ambachtelijk gereedschap. Vanuit de veeteelt treft men allerlei melkgereedschappen en kartonnen aan. Verder is ook van de inrichting van de boerenbehuizing van alles te zien. Er is nu ook een ruimte waar men video, oude foto’s, boeken, kranten en advertenties kan bekijken. Verder is er een zeer interessante verzameling motorfietsen uit 1934. Kortom: op deze museumboerderij waant u zich in vroegere tijden. Het museum is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

De toegangsprijs is voor volwassenen € 1,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00. Ook is het mogelijk om in groepsverband een afspraak te maken. U kunt nu ook donateur worden van dit prachtige museum. Mocht u iets hebben uit grootmoeders tijd voor het museum, dan houden wij ons gaarne aanbevolen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: A. Paul, Molendijk 88, 3227 CD Oudenhoorn, Tel.: 0181 - 461462 / 06 - 12245887.

Uit de krant