Afbeelding

Ingezonden brief: Zicht locatie

Actueel 216 keer gelezen

Hellevoetsluis - Rob Janning wil graag zijn verhaal doen en dat mag op groothellevoet.nl.

De meeste mensen denken bij het woord zichtlocatie te maken hebben met een locatie waar een bezichtiging plaats vindt. De gemeente Hellevoetsluis echter niet. Bij hun is een zichtlocatie een plek waar niet Hellevoeters kennis maken met Hellevoetsluis en dit moet er tip top uitzien. Dit is herkenbaar aan het goed verzorgd groen e.d. Woon je dus niet aan een zichtlocatie dan is de groen verzorging beperkt tot een minimum, oftewel het mag gewoon een grote woestenij worden.

Ik woon zelf aan de Zilverschoon, een doodlopend zijstraatje van de Duindoornstraat. Ook wij zijn behept met openbaar groen maar helaas zijn wij geen zichtlocatie, je ziet in de Duindoornstraat en de Stormweg regelmatig mannen lopen met een schoffel die de boel netjes houden. Maar op de Zilverschoon zie je ze niet. Wij zijn namelijk geen zichtlocatie. Wanneer de bewoners dan maar zelf aan de slag gaan en de woekerende wingerd handmatig verwijderen, een viooltje erbij zetten voor de kleur en proberen ook het niveau “zichtlocatie” te behalen is het dezelfde gemeente Hellevoetsluis teveel om even het afval, lees de berg wingerd, op te halen, je krijgt dan van de opzichter te horen dat hier geen budget voor is en dat wij maar zelf voor de afvoer moeten zorgen.

Nu dacht ik te wonen in een gemeente waar een solidariteit principe werd gehanteerd, en dat ik als woningbezitter, want ons straatje bestaat nu eenmaal uit koopwoningen, dezelfde rechten heb als iemand aan de Amnesty International laan, de Unicef laan of de Maarten Luther Kinglaan. Maar dat is schijnbaar niet zo, want wij zijn geen zichtlocatie.

Misschien dat een niet zichtlocatie minder OZB betaalt dan een zichtlocatie en dat hier het verschil in zit maar dat is ook niet zo, wij mogen net zoveel betalen als de rest dus hier zit het ook niet in.
Er is geen budget zegt men maar ik zie wel op de Amnesty international laan vier maal per jaar nieuwe planten de grond in gaan, het kan niet op. Maar ja, dit is wel een zichtlocatie.

Gemeente ga terug naar uw solidariteit beginsel en verdeel de groen verzorging wat meer over de gemeente, ik betaal er genoeg voor en ben daarbovenop best bereid zelf het een en ander te doen maar toon ook interesse in de niet zichtlocaties, zoals bijvoorbeeld de Zilverschoon en zorg dat deze locatie er ook netjes uitziet.

Rob Janning
Zilverschoon 36
Hellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant