Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Geen btw op mondkapjes vanaf eind mei

Actueel 389 keer gelezen

Vanaf juni wordt iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer gevraagd een niet-medisch mondkapje te gaan dragen omdat als de bussen, treinen en trams weer voller raken het niet altijd haalbaar zijn om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Veel mensen maken zelf al mondkapjes, maar de meeste mensen zullen ze waarschijnlijk kopen in een winkel in de buurt.  De overheid wil nu de burgers tegemoet komen en tijdelijk geen btw heffen op mondkapjes.  Daar hoeft er van 25 mei tot in ieder geval 1 september geen btw op mondkapjes meer te worden betaald. Dit geldt voor alle typen mondkapjes (zowel medisch als niet-medisch) en voor alle verkopen. Mondkapjes vallen nu nog onder het normale btw-tarief van 21%. Dit staat in een brief die staatssecretaris Vijlbrief van Financiën woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. 

Door het nultarief toe te passen in plaats van een vrijstelling, behouden verkopers het recht op aftrek van voorbelasting. Dit betekent dat ondernemers de btw die zij bij aanschaf betalen, nog wel kunnen verrekenen in de btw-aangifte.

Uit de krant