Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD Rijnmond: aantal geregistreerde besmettingen in Hellevoetsluis blijft gelijk

Actueel 1.112 keer gelezen

Op dinsdag 13 mei zijn er in totaal 19 nieuwe positieve laboratorium-testen gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 4.057. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 517 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus.

In Hellevoetsluis blijft het aantal inwoners dat door GGD Rijnmond positief is getest 61.

Nissewaard: 168 (+1).
Westvoorne: 25   
Brielle: 31 
Hellevoetsluis: 61  
Goeree-Overflakkee 247. 

Cijfers RIVM 13 mei
Vandaag zijn er 52 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 52 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Tot nu toe zijn er 43.211 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Positief geteste personen 43.211 (+227)
Ziekenhuisopnames 11.430 (+52)
Overleden personen 5.562(+52)

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Het RIVM meldt dagelijks het aantal positief geteste mensen op het coronavirus en het aantal overleden mensen aan de gevolgen van het virus. Het meldt echter niet hoeveel mensen genezen zijn. Iemand die langer 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Zij zijn niet verplicht om dit te melden bij RIVM of GGD waardoor het aantal genezen coronapatiënten niet bekend is bij het RIVM.

Uit de krant