Afbeelding

GGD-Rijnmond: aantal positief geteste Hellevoeters al dagen gelijk gebleven

Actueel 1.023 keer gelezen

Op maandag 11 mei zijn er in totaal 56 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld (totaal sinds vrijdag 8 mei 14.00 uur). Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 3.976. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 491 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus.

In Hellevoetsluis staat het aantal positief geteste inwoners nog steeds op 61. In Brielle 31, Westvoorne 25, Nissewaard 165 en Goeree-Overflakkee 247.

Update RIVM 11 mei 2020
Vandaag zijn er 36 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 16 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Tot nu toe zijn er 42.788 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het RIVM meldt dagelijks het aantal positief geteste mensen op het coronavirus en het aantal overleden mensen aan de gevolgen van het virus. Het meldt echter niet hoeveel mensen genezen zijn. Iemand die langer 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Zij zijn niet verplicht om dit te melden bij RIVM of GGD waardoor het aantal genezen coronapatiënten niet bekend is bij het RIVM.

Uit de krant