Afbeelding
Foto: Pixabay

Net verhuisd of binnenkort verhuizen? Denk aan deze dingen!

Actueel 77 keer gelezen

Ben je net verhuisd naar een nieuw stulpje of ga je dat binnenkort doen? Dan is het tijd om de boel een beetje aan te pakken en helemaal naar persoonlijke smaak in te richten! Misschien loop je al weken van tevoren te dromen van hét perfecte interieur.. en droom je lekker weg over wat je allemaal met die ruimte gaat doen. Het is handig om dan aan deze dingen te denken voor je interieur.

Zolder uitruimen

Als je gaat verhuizen wil je zo min mogelijk spullen meenemen, toch? Misschien wil je wel het meeste weg doen en een soort van 'nieuwe start' maken. Nu is het de tijd om dit te doen! Het is wijs om hier al vroeg mee te beginnen. Ruim de kastjes uit en op. Kijk eens op de berging wat je weg kunt doen en wees vooral kritisch. Heb je iets al een tijdje niet gebruikt? Doe het dan gewoon weg. De kans is groot dat je dit niet gaat gebruiken in je grote, nieuwe huis.

Zeg abonnementen op

Zorg dat je alle abonnementen opzegt. Vaak zit er nog een termijn op, dus wees hier vroeg bij. Zo zit je niet nog aan contracten vast van dingen die je nog een paar maanden moet doorbetalen. En je kunt gelijk je nieuwe woonadres doorgeven aan abonnementen en bedrijven die je wilt behouden. Je voorkomt zo ook dat er nog rekeningen binnenkomen op je oude adres en je deze dus nooit te zien krijgt. Niet zo best als er een deurwaarder aan te pas zou moeten komen…

Je nieuwe interieur

Voor je nieuwe interieur vind je het vast leuk om spullen te kopen. Als je het echt goed wilt aanpakken, maak je van tevoren een moodboard om te bepalen welke richting je interieur gaat. Zo kun je ook goed kijken naar welke kleuren je zou willen combineren. Na het maken van een moodboard kun je dan daadwerkelijk op zoek gaan naar de spullen die je nodig hebt en je kunt verf kopen natuurlijk! Al ga je verder niet voor spannende kleuren, een nieuwe verflaag op de muur is vaak wel een goed idee als je net verhuist. Zo gaat het namelijk veel sneller als je eigen huis voelen!

Uit de krant