Afbeelding
Foto: Wil van Balen

3.000 tulpen om 4 mei te herdenken

Actueel 459 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dankzij de vele Nederlanders die de actie 'Bloemen voor 4 mei' steunden, kon burgemeester Milène Junius vandaag 3.000 tulpen in ontvangst nemen, die bij het herdenkingsmonument aan de Rijksstraatweg zijn neergezet.

Dit was een actie van Tikkie en FlowerPower, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Nederlanders konden via Tikkie voor € 4,50 een bos bloemen doneren. De bloemen zijn naar 75 herdenkingsmonumenten verspreid over het land gebracht, waaronder dus ook naar het monument in Hellevoetsluis. Op deze bijzondere manier konden Nederlanders hun betrokkenheid uiten bij 4 mei en de oorlogsmonumenten.

Na Bevrijdingsdag worden de bossen tulpen langs gebracht bij zorginstellingen in Hellevoetsluis #samensterk.

Thuis herdenken
Iedereen kan dit jaar thuis stilstaan bij 4 en 5 mei. Dat kan bijvoorbeeld door de vlag uit te hangen, het Wilhelmus mee te zingen, de 2 minuten stilte in acht te nemen en te spreken over vrijheid. Zo staan we alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam wordt op televisie en online uitgezonden. Deze gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. Alle informatie over de Nationale Herdenking staat op www.4en5mei.nl.

Uit de krant