Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

College staat 4 mei zonder publiek stil bij dodenherdenking

Actueel 221 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis staat op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurt dit jaar, in verband met de coronacrisis, in aangepaste vorm. Zo is er geen publiek aanwezig en houden de collegeleden strikt rekening met de richtlijnen van het RIVM zoals de 1.5 meter afstand regel. 

Kranslegging Rijksstraatweg en Oudenhoorn
Het college legt traditiegetrouw een krans en bloemen bij het monument aan de Rijksstraatweg. Daarnaast leggen zij dit jaar, in verband met 75 jaar vrijheid, ook een krans en bloemen bij het monument in Oudenhoorn.

Toespraak burgemeester
De toespraak van burgemeester Milène Junius wordt dit jaar opgenomen en aan het einde van de dag gedeeld via de sociale media van gemeente Hellevoetsluis.

Thuis herdenken
Iedereen kan dit jaar thuis stilstaan bij 4 en 5 mei. Dat kan bijvoorbeeld door de vlag uit te hangen, het Wilhelmus mee te zingen, de 2 minuten stilte in acht te nemen en te spreken over vrijheid. Zo staan we alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam wordt op televisie en online uitgezonden. Deze gaat in aangepaste vorm door, en ook zonder publiek.

Wilt u meer lezen over de Nationale Herdenking kijk dan op http:// www.4en5mei.nl.

Uit de krant