Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Ook Lampionnenoptocht geannuleerd vanwege coronacrisis

Actueel 537 keer gelezen

Hellevoetsluis - De 72ste Lampionnenoptocht in Hellevoetsluis wordt verschoven naar 2021 dat heeft de organisatie Lampionnenoptocht Hellevoetsluis bekend gemaakt. 

Het bestuur betreurt het besluit te hebben moeten nemen dat de 72ste lampionnenoptocht , die traditiegetrouw in september plaats zou vinden, geen doorgang zal gaan vinden. Het besluit is genomen in samenspraak met  gemeente Hellevoetsluis en hoofdsponsor EID.  Tot 1 september worden alle grote evenementen verboden door de overheid. De situatie daarna is nog heel onzeker. Mochten er activiteiten weer door mogen gaan, dan zullen er zeer strenge restricties in acht moeten worden genomen. De organisatie denkt dit niet waar te kunnen maken en neemt haar verantwoordelijk. Bovendien wil zij geen risico lopen op een fikse boete van € 4000,-. Ook denkt het bestuur dat het in deze tijd niet gepast is sponsors te benaderen om de lampionnenoptocht te ondersteunen.

De Lampionnenoptocht Hellevoetsluis hoopt volgend jaar te kunnen starten met de 72ste lampionnenoptocht en er weer een groot feest van te maken. 

Uit de krant