Afbeelding
Remie Kranendonk | REEM.

Nieuwe dijkgraaf waterschap Hollandse Delta start 1 mei 2020

Actueel 404 keer gelezen

Ridderkerk - Jan Bonjer start op vrijdag 1 mei in zijn functie als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta.

Hij werd op 15 januari van dit jaar unaniem voorgedragen door het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta. Inmiddels is de procedure voor het Koninklijk Besluit doorlopen en kan de nieuwe dijkgraaf op 1 mei starten. De benoeming geldt voor een periode van 6 jaar.

Door het coronavirus wordt de officiële beëdiging door de Commissaris van de Koning Jaap Smit op een latere datum ingepland. Dan is er ook gelegenheid om afscheid te nemen van waarnemend dijkgraaf Gerard Doornbos. Jan Bonjer heeft zin in deze nieuwe uitdaging en kijkt er naar uit een ieder te ontmoeten en mee samen te werken. Bij zijn voordracht zei hij al: "Waterschap Hollandse Delta bouwt aan een nieuwe toekomst. Daaraan wil ik graag bijdragen met behulp van mijn kennis, creativiteit en leiderschap. In het waterbeheer komen grote eigentijdse uitdagingen samen: klimaatverandering, zeespiegelstijging, verdroging, verzilting, de overgang naar een circulaire economie, etc. De wereld van het waterschap is relevanter dan ooit. Het is belangrijk om dat besef in bredere kring te laten doorbreken. Mijn netwerk en ervaring in de mediawereld komen daarbij van pas."

Tot 1 april 2020 was Jan Bonjer hoofdredacteur van het Financieele Dagblad en daarvoor hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant