Afbeelding

GGD Rijnmond: 58 inwoners Hellevoetsluis positief getest

Actueel 1.290 keer gelezen

Op vrijdag 24 april zijn de laatste cijfers voor de regio door GGD Rijnmond bekend gemaakt. In totaal werden er172 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 3.388. In die regio zijn inmiddels helaas in totaal 346 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus.

De geregistreerde besmettingen op Voorne Putten Goeree-Overflakkee  tot en met 24 april:
In Hellevoetsluis zijn tot nu 58 inwoners positief getest op het coronavirus.  In Westvoorne 23, Brielle 27, Nissewaard 137 en Goeree-Overflakkee 239. 

Interpretatie cijfers
Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve laboratoriumtesten en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus. 

Landelijk
Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Actuele cijfers COVID-19 RIVM 25 april 2020

Positief geteste personen
37.190 (+655)
Ziekenhuisopnames
10.381 (+100)

Overleden personen
4.409(+120)

Het RIVM meldt dagelijks het aantal positief geteste mensen op het coronavirus en het aantal overleden mensen aan de gevolgen van het virus. Het meldt echter niet hoeveel mensen genezen zijn. Iemand die langer 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Zij zijn niet verplicht om dit te melden bij RIVM of GGD waardoor het aantal genezen coronapatiënten niet bekend is bij het RIVM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant