Afbeelding
Foto: Pixabay

Daling aantal ziekenhuisopnames zet door

Actueel 745 keer gelezen

Vandaag zondag 19 april zijn er 110 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 83 patiënten als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn vandaag 1066 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM, waarmee het aantal positief geteste patiënten komt op op 32655. De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. 

Het RIVM meldt dagelijks het aantal positief geteste mensen op het coronavirus en het aantal overleden mensen aan de gevolgen van het virus. Het meldt echter niet hoeveel mensen genezen zijn. Iemand die langer 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Zij zijn niet verplicht om dit te melden bij RIVM of GGD waardoor het aantal genezen coronapatiënten niet bekend is bij het RIVM.

Vandaag zijn er geen cijfers bekend gemaakt door de GGD Rijnmond. Zaterdag 18 april meldde GGD Rijnmond dat in totaal 111 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld in de regio. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 2.875. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 267 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus.

In Hellevoetsluis zijn volgens GGD Rijnmond 54 inwoners positief getest. In Brielle 26, Westvoorne 22, Nissewaard 118 en Goeree-Overflakkee 232.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve laboratoriumtesten en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft te maken met het huidige testbeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant