Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Coronacrisis: tijdelijk extra toezichthouders in Hellevoetsluis

Actueel 4.567 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis gaat tijdens de coronacrisis zorgen voor tijdelijke extra ondersteuning van de handhavers. Dit is nodig om voldoende toezicht te kunnen houden binnen de gemeente.

Vanwege de huidige situatie gelden een aantal aangescherpte regels, waaronder de 'anderhalve meter afstand' en een samenscholingsverbod. In de noodverordening van de Veiligheidsregio is afgesproken dat gemeenten, samen met de politie, hier op gaan handhaven. Om de handhavers en politie te ondersteunen wijst de gemeente medewerkers aan als toezichthouder.

Uitbreiden capaciteit
De gemeente heeft momenteel vijf handhavers in dienst. Zij worden momenteel volledig ingezet voor de toezicht/handhaving op het groepsverbod bij onder andere stranden, parken, speeltuinen en jachthavens. Overdag en 's avonds, doordeweeks maar ook in het weekend. Dat vraagt nu om extra capaciteit.

Tijdelijke toezichthouders
In de komende periode worden een aantal medewerkers van de gemeente aangewezen als 'tijdelijke toezichthouders'. Deze toezichthouders krijgen een aantal specifieke bevoegdheden. Zij kunnen bijvoorbeeld inwoners aanspreken en waarschuwingen geven. De toezichthouders dragen op straat goed herkenbare kleding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant