Het Van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland
Het Van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland Van Weel Bethesda

CuraMare maakt actuele situatie positief geteste patiënten en bewoners bekend

Actueel 2.810 keer gelezen

Dirksland - CuraMare heeft besloten om vanwege de grote betrokkenheid van bewoners van Goeree-Overflakkee en omliggende gemeenten de aantallen op haar locaties te delen. 'Bijna iedere eilandbewoner kent wel iemand die binnen één van onze locaties verblijft. Wij begrijpen dat het belangrijk is deze cijfers te delen', zo meldt de organisatie in een persbericht.

In het overzicht is te zien hoeveel bevestigde coronabesmettingen en eventueel hieraan overleden patiënten/bewoners/cliënten er binnen de locaties van CuraMare zijn op dit moment. Het gaat hierbij ook om patiënten/bewoners/cliënten die bij CuraMare opgenomen zijn en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen.

Carla Arends, deskundige infectiepreventie CuraMare: "Ter bescherming van onze patiënten/bewoners/cliënten en medewerkers wordt iedereen binnen CuraMare met (lichte) klachten getest. Op die manier willen we verspreiding en besmetting met het virus zoveel mogelijk beperken. Patiënten/bewoners/cliënten die positief getest zijn op corona én overlijden, hadden vaak al onderliggende aandoeningen. Deze aandoeningen zorgden ervoor dat deze mensen een kwetsbare gezondheid hadden vóór het moment van besmetting met het coronavirus."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant