Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Campings, vakantieparken en jachthavens nu ook dicht voor vaste bezoekers

Actueel 2.438 keer gelezen

Regio - Na eerdere maatregelen om recreatief verblijf in te perken, is het per 30 maart ook niet meer toegestaan gebruik te maken van vaste seizoensplekken op campings, jachthavens, het strand en vakantieparken of deze te verhuren. Dit is besloten door Ahmed Aboutaleb, voorzitter veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Een uitzondering blijft gelden voor nachtverblijf door seizoenarbeiders en tijdelijke bewoning (nachtverblijf door persoonlijke omstandigheden en zorgmedewerkers die in de regio werken). Deze extra maatregel wordt getroffen op nadrukkelijk verzoek van zorgpersoneel op de ZuidHollandse eilanden. De zorgverleners geven aan dat de druk op de zorg al erg hoog is en vreesden de gevolgen van een extra toestroom van toeristen. Daarnaast worden in de regio al vele extra maatregelen getroffen om extra zorgcapaciteit te organiseren, zoals de inrichting van Ahoy als tijdelijke zorglocatie.

Burgemeester Milène Junius: "Natuurlijk is elke maatregel die we moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen een inperking van onze vrijheden. Ook deze aanscherping van de maatregelen voor campings, vakantieparken en jachthavens zal een teleurstelling zijn voor de ondernemers en voor de mensen die er zo graag naar toe gaan. Maar toch vind ik het een verstandig besluit, want op dit moment moeten we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we de verspreiding van het virus tegengaan en onze gezondheidszorg niet extra belasten. Samen staan we sterk!"

Toeristen die nu op een camping of vakantiepark verblijven, hebben tot woensdag 1 april 16.00 uur om terug te keren naar huis. De maatregel geldt vooralsnog tot 6 april, maar kan verlengd worden. Dit is afhankelijk van de landelijke maatregelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant