Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe coronabesmetting in Hellevoetsluis

Actueel 19.784 keer gelezen

Regio - In de regio Rijnmond is het aantal besmettingen verder opgelopen. Op dit moment (update 20 maart) zijn er 182 positief geteste mensen in deze regio volgens GGD Rijnmond.

In Hellevoetsluis staat het aantal besmettingen op twee personen. In Nissewaard zijn er inmiddels 15 mensen besmet. In Westvoorne zijn er  3 en Brielle is 1 persoon besmet geraakt. Op Goeree-Overflakkee zijn er 13 mensen getroffen door het virus. (Update 20 maart)

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Het RIVM meldt op 20 maart dat  534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant