Afbeelding
Foto: Pixabay

Artsen roepen op tot sluiting van scholen

Actueel 1.743 keer gelezen

Ga niet meer naar feestjes. Onthoud je van sociale contacten. Dat is de dringende oproep van de Federatie Medisch Specialisten aan alle Nederlanders. Ook pleiten artsen voor het sluiten van scholen.

Kno-arts en Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem doet de oproep naar aanleiding van een webinar op zaterdagochtend met 1000 artsen over de acute zorg aan patiënten met COVID-19. "Vele artsen vragen ons om te pleiten voor het sluiten van de scholen. Moeten we niet het zekere voor het onzekere nemen en per direct alle scholen sluiten? Wij denken van wel."

Tijdens de persconferentie afgelopen donderdag over de nieuwe maatregelen die worden getroffen vanwege de verspreiding van het virus liet minister president Rutte weten dat scholen de deuren niet zouden sluiten. De gevolgen van sluiting zou met name voor ouders die in de zorg, bij de politie en brandweer werken lastig zijn. En daarbij gaf hij aan dat de kans klein zou zijn dat kinderen elkaar zouden besmetten.

Van Benthem: 'Wij vragen de politiek: Doe het maximale wat nodig is. Wij willen onze dokters en alle zorgverleners veilig houden, ook in de thuissituatie. Is er voldoende onderbouwing van het besluit dat de kinderen niet veel bijdragen aan de transmissie van het virus?' 

Het kabinet neemt de oproep van de FMS serieus en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert vandaag om 14.00 uur een overleg tussen de FMS, NFU, NVZ en het RIVM. Mogelijk kan dat de standpunten nader tot elkaar brengen. Het kabinet treedt vandaag eveneens in overleg met de onderwijsraden. 

Wilt u het hele bericht van de Federatie Medisch Specialisten lezen klik dan hieronder.  

Persbericht FMS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant