Afbeelding
Foto: Pixabay

Oproep kabinet: Verkouden, hoesten of koorts blijf thuis en zo mogelijk thuiswerken

Actueel 1.098 keer gelezen

Zojuist heeft minister Bruins tijdens een persconferentie over het coronavirus gemeld dat iedereen thuis moeten blijven als ze enige symptomen vertonen die kunnen wijzen op het coronavirus.

De symptomen zijn neusverkoudheid, hoesten en koorts. Ook moeten deze mensen sociale contacten mijden. Ook roept hij iedereen op om zoveel mogelijk thuis te werken. De maatregelen gelden in elk geval tot 31 maart.

Premier Rutte geeft aan dat scholen voor basisonderwijs, middelbaar onderwijs en mbo niet zullen sluiten of andere maatregelen moeten nemen. Jongeren zijn niet de groep met de hoogste risico's. Een andere reden is dat de maatschappelijke gevolgen heel groot zouden zijn, omdat ouders dan ook thuis zouden moeten blijven.

Mensen kunnen nog de deur uit, maar vermijd grote groepen. Evenementen met meer dan 100 mensen zijn verboden. Voor kwetsbare mensen (ouderen, zieken): mijd ook het openbaar vervoer. Werk zoveel mogelijk thuis.

Alle voetbalwedstrijden zijn deze maand afgelast vanwege het coronavirus. De duels in de eredivisie, de eerste divisie en de interlandwedstrijden van het Nederlands elftal zijn tot 1 april geschrapt. Ook alle amateurwedstrijden gaan niet door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant