Afbeelding
Foto: Niek Verlaan

Fietsbank zoekt nog steeds ruimte!

Actueel 504 keer gelezen

Hellevoetsluis - Anders dan een recent artikel in andere media doet vermoeden, is de fietsbank Voorne-Putten nog steeds op zoek naar een geschikte ruimte waar zij hun fietsen kunnen repareren.

We spreken Frans Sikken en hij geeft aan dat het eigenlijk best een beetje gek is dat hij en zijn collega vrijwillers met de aan de fietsbank aangeboden fietsen naar hun eigen huis moeten gaan om de fietsen te kunnen repareren en stallen. "Vraag en aanbod van het aantal fietsen op jaarbasis is vrij goed in evenwicht", vertelt Frans. "Wij streven er naar om op jaarbasis zo'n 200 fietsen te gaan uitreiken aan mensen die het heel hard nodig hebben". De ruimte naast de kledingbank waarover de fietsbank beschikt is veel te klein om met vier vrijwilligers te kunnen werken. En de extra verkregen ruimte, zo'n vijftien vierkante meter, is hooguit geschikt voor wat extra opslag.

"Wat we dus blijven zoeken is een ruimte waar we kunnen werken en waar we op de openbare weg direct de gerepareerde fietsen kunnen uittesten. We hebben Maasdelta begin 2019 al eens gevraagd om de te huur staande ruimte aan de Rijksstraatweg te mogen gebruiken, maar daar is (nog?) geen positieve reactie op ontvangen. We hebben zelfs aangeboden om als wederdienst kleine reparaties aan het gebouw uit te voeren, maar helaas zitten we nu nog steeds in een veel te kleine ruimte."

Welzijn
De fietsbank is in februari 2018 in Hellevoetsluis begonnen met het uitdelen van fietsen aan mensen met een zeer laag inkomen. Begon het met een fiets hier en een fiets daar, inmiddels is de mijlpaal van 250 uitgereikte fietsen bereikt. Door het uitdelen van fietsen worden mensen letterlijk en figuurlijk geactiveerd. Hun mobiliteit en de sociale mogelijkheden worden vergroot, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan het welzijn.

Fiets nodig?
Veel inwoners van Voorne-Putten hebben hun oude of niet meer in gebruik zijnde fietsen ter beschikking gesteld en de mensen van de fietsbank zijn hier oprecht dankbaar voor. De fietsbank beschikt op dit moment over een flink aantal goede fietsen die zij graag wil uitreiken. Mensen met een minimum aan inkomen kunnen een afspraak te maken via telefoonnummer 06-20362520.

Gezocht
De fietsbank is een burgerinitiatief van acht mensen dat geen enkele subsidie krijgt. Gebruikte fietsen en tevens zijn mensen met 'handige' handen voor de opknap- en repareren van fietsen zijn nog steeds van harte welkom. Dat ook de gemeente het initiatief waardeert kwam recent tot uitdrukking: samen met het Repair Café is de Fietsbank uitgeroepen tot winnaars van de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk 2019. Nu alleen nog een ruimte van 50 m2 of meer met een directe uitgang naar de publieke ruimte!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant