Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Verscherpte regelgeving nekt organisatie Vestingdagen

Actueel 1.675 keer gelezen

Hellevoetsluis - Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis heeft besloten geen Vestingdagen meer te organiseren. De laatste jaren is de regelgeving voor het organiseren van evenementen flink verscherpt. Waardoor het voor vrijwilligersorganisaties een stuk moeilijker is geworden zulke grote evenementen te organiseren. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de bezoekers ligt bij de stichting. 

Voorzitter Wim de Zeeuw: "Als bestuur ben je het hele jaar al bezig met het organiseren van dat ene weekend. Door verscherpte regelgeving kost het ons veel extra tijd, energie en geld om daaraan te kunnen voldoen. In 2016 zijn we enthousiast begonnen met de eerste editie onder de nieuwe stichting. Het succes in de afgelopen 4 jaar maakte het organiseren ervan ook niet makkelijker. Opvolging door nieuwe bestuursleden is hierdoor ook lastig. We kijken vol trots terug op fantastische weekenden, vol stoom en vertier. Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en bezoekers."

Wethouder Spoon betreurt, maar begrijpt het besluit van de stichting: "Ik vind het erg jammer dat de Stichting tot deze conclusie moet komen. Maar ik begrijp het zeker. We zijn als gemeente de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis en alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet van de afgelopen jaren. Dankzij hun inzet en vele vrijwillige uren heeft Hellevoetsluis meerdere jaren een prachtig evenement gehad!"

De Vestingdagen trok vorig jaar nog 80.000 bezoekers en in 2018 zelfs nog 130.000 mensen die genoten van stoommachines,historische schepen,  kermis en de braderie. 

De gemeente bekijkt momenteel of het mogelijk is de Vestingdagen in een andere stijl nog in 2020 door te laten gaan. En voert daarvoor inmiddels verkennende gesprekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant