Afbeelding
Foto: Privé

Hellevoetse Kaat Stieber wint Grote Paul foto prijs

Actueel 959 keer gelezen

Fotografe Kaat Stieber heeft zondag 16 februari jl. de Grote Paul prijs gewonnen!

Deze prijs is sinds 2002 een toonaangevende onderscheiding in de Nederlandse fotografie. De Grote Paul wordt uitgereikt aan die fotograaf die volgens eigen vakgenoten de beste topfotograaf van het jaar is.

Kaat Stieber
Kaat maakte carrière als kostuumontwerpster en theatermaakster. Daarnaast stond ze op de planken, maar ze vond dat tijd was voor een nieuwe weg. Kunstfotografie biedt haar meer mogelijkheden. Kaat vindt het prettig om anderen te laten schitteren en blijft zelf liever wat in de luwte. Maar zondag 16 februari jl. in Hotel Schiphol was het toch echt Kaat zelf die in de spotlights stond. Ze ontving de prijs uit handen van Jan van Buuren, oprichter van de Grote Paul & GPStichting. Kaat Stieber kreeg de Grote Paul als waardering voor haar hele oeuvre. "Ik was best verrast dat ik deze prijs mocht winnen", vertelt Kaat als we haar bellen. "Ik ben niet met een missie aan de slag gegaan, maar heb gewoon bestaand werk in een twee- en drieluik aangeboden. Ik was tussen de andere deelnemers één van de weinigen die in de kunsthoek zit en misschien heeft dat in mijn voordeel gewerkt. Ik ben in ieder geval super-blij met deze prijs."

Foto verhaal
Iedere foto die Kaat Stieber maakt, is een combinatie van verhalen in haar hoofd waarin verleden, heden en surrealisme samenkomen. Ze vertelt op beeld alles wat in haar hoofd opkomt. Bekijk het werk van Kaat op www.kaatstieber.com

Expositie
In onze regio is Kaat nog niet echt bekend. Daarbuiten echter des te meer! Het is echt een aanrader om haar werk eens te gaan bekijken. Samen met Martine de Ruiter toont Kaat hun meest recente werk vanaf 22 februari tot 28 maart tijdens de expositie 'A Touch of Spring' bij De Hofgalerie in Den Haag. Beide kunstenaars zijn zaterdag 22 februari tussen 14:00 en 16:00 uur aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun werk. De expositie is tot 28 maart gratis te bezichtigen in De Annastraat 3, Den Haag.

Grote Paul
Sinds 2002 wordt de Grote Paul jaarlijks uitgreikt . Deze prijs is vernoemd naar Paul Huf, de inmiddels overleden, legendarische fotograaf van onder andere de Koninklijke familie. Niet de minsten hebben de prijs al in ontvangst mogen nemen. In 2002 Paul Huf, het jaar daarop de bekende Erwin Olaf en vorig jaar nog Pim Ras, bekend om zijn sportfotografie in onder andere het AD.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant