Martijn Luijendijk neemt Helius op sleeptouw

Actueel 641 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handballers van Helius blijven in elke wedstrijd knokken voor een positief resultaat, zoals afgelopen zaterdagavond in De Fazant waar Celeritas met 24-22 (11-14) werd verslagen.

''We hebben bijna de hele eerste helft na een snelle 0-4 achterstand achter de feiten aangelopen. Laurens (Luijendijk, DR) keepte een ongelukkige eerste tien minuten waarna ik onder de lat ben gaan staan en het geluk had er een paar mooie ballen uit te houden'', gaf playing/coach Martijn Luijendijk de ommekeer van zijn team aan. ''Daarna kregen we meteen met tegenslag te maken, toen Tom Hovenkamp met een kruisbandblessure uitviel. Dat was en is een flinke aderlating, want samen met zijn broer Nick lijkt het seizoen voor hen over.'' Helius trok de plooien bij 11-14 ondanks de tegenslag na rust weer recht, maar keek in het grillige treffen vervolgens weer tegen een 14-18 achterstand aan. ''Vanaf dat moment stond de dekking als een huis, pakte ik een paar ballen en sprokkelden we zelf de puntjes bij elkaar.'' Zes minuten voor tijd kwam de thuisclub opgezweept door het thuisfront weer langszij. Helius nam twee minuten voor tijd voor het eerst de voorsprong. ''Ik stopte bij 23-21 een break en een bizarre bal, waarop Tijmen (Bestebreurtje, DR) 24-21 scoorde. De hele tribune veerde op toen de buit binnen was.''
Helius: Laurens Luijendijk (10.Martijn Luijendijk); Jeffrey Prins, Tijmen Bestebreurtje (5 keer), Michael van der Leijden (3 keer), Reinoud Bestebreurtje (1 keer), Yannick Zwaan (2 keer), Jeremy Bekker, Tom Hovenkamp (1 keer), Taco van der Kooij (6 keer), Nick Mathijs (6 keer).