Hellevoetsluis voelt zich benadeeld door scheidsrechter

Actueel 605 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft met 1-1 (1-0) gelijk gespeeld tegen Bruse Boys. De dubieuze gelijkmaker van de Zeeuwen kwam echter tot stand na een vermeende terugspeelbal.

''We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar te weinig gekregen. Een schot van Bruse Boys werd door een verdediger op vier meter van de goal van richting veranderd, maar de scheidsrechter vond het tot ieders verbazing, ook bij de tegenstander, een terugspeelbal'', beschreef trainer Edwin de Koning de scheidsrechterlijke dwaling, waardoor zijn ploeg met één punt nog verder in de verkeerde hoek van de tweede klasse E is geduwd. ''Voetballers maken meer fouten, maar deze scheidsrechter heeft wel één cruciale fout gemaakt, die ons de overwinning heeft gekost. En dat in een fase dat wij de punten hard nodig hebben en de concurrenten hebben gewonnen is dat heel zuur.'' Hellevoetsluis nam in de eerste helft door een fraaie treffer van Wouter Besters met 1-0 de leiding. Serkan Yavuziygitoglu (met een leeg doel voor zich) en de zelfzuchtige Brian Poelman (met twee vrijstaande spelers naast zich) verzuimden de Zeeuwen de genadeklap toe te dienen. Bruse Boys sloeg met de 4-meter (!!) trap wel toe: 1-1. Victor Hartog kreeg in de laatste minuut rood. Ken Luijendijk zou aanvankelijk in de basis van Hellevoetsluis starten, maar door een rode kaart in het tweede team eerder op de dag kon Edwin de Koning geen gebruik meer maken van de aanvaller. De situatie van Hellevoetsluis is er niet beter op geworden, want de concurrenten DBGC, FC Axel en Walcheren wonnen allen hun wedstrijd. ''We zitten in de hoek waar de klappen vallen en ikzelf sta in de hoek van de ring.'' Hellevoetsluis zal zaterdag op Zeeuws-Vlaanderen moeten winnen van concurrent FC Axel om te overleven.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Öner Sang-A-Jong, Stefan Tuns; Frenk van Gelderen, Onur Furuncu, Victor Hartog; Serkan Yavuziygitoglu, Brian Poelman, Wouter Besters (79. Frank de Regt).