Afbeelding

Gratis lezingen Arie van den Ban weer van start op Historyland

Actueel 1.070 keer gelezen

Hellevoetsluis - Arie van den Ban zet zijn succesvolle reeks gratis lezingen voort op themapark Historyland Hellevoetsluis. Op donderdagavond 30 januari starten de lezingen over o.a. 'Het ontstaan van de aarde' en later in de reeks komt 'Voorne-Putten toen en nu' aan bod.

De lezingen van historicus Arie van den Ban worden drukbezocht en vinden plaats in de gehoorzaal van Historyland. Het wordt een uitgebreide lezingenreeks over o.a. het ontstaan van de aarde.  Aan de hand van bijzonder filmmateriaal, een uitgebreide presentatie en fossielen uit het museum wordt het ontstaan van de aarde t/m de 21e eeuw uitgebreid besproken. Historyland leent zich met al haar rekwisieten bij uitstek voor dit onderwerp. Geschiedenis is een grote hobby van Arie van den Ban en daar vertelt de historicus graag over.

Ook 'Voorne-Putten toen en nu' zal aan bod komen. Zo worden er vooral oude foto's en filmpjes van de dorpen en steden op het eiland getoond, 'van toen en nu'. Mooi om te zien wat het contrast is en hoe het eiland zich ontwikkeld heeft van strandwallen tot nu.

De lezingenreeks zal worden afgesloten met het onderwerp 'wereldgeschiedenis' wat mooi aansluit op het ontstaan van de aarde. Ook heeft Van den Ban 'Klinkklare kunst' uitgenodigd om over de geschiedenis van het muziekinstrument te spreken. Oftewel, een afwisselend en boeiend programma.

De lezingen worden al meer dan een decennium met succes gehouden en zoals altijd worden ze ook nu weer gratis aangeboden, zonder enige verplichtingen. Behalve dan dat u zich aanmeldt, zodat u verzekerd bent van een zitplaats. Kijk meer informatie en de agenda op www.historyland.nl. Aanmelden kan via info@historyland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant