Afbeelding

Care for Jazz met Thijs Nissen Trio in Careyn Verpleeghuis Grootenhoek

Actueel 99 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op dinsdag 14 januari 2020 geeft het ensemble Thijs Nissen Trio een optreden in Verpleeghuis Careyn Verpleeghuis Grootenhoek, onderdeel van Careyn. Het concert begint om 10:30 uur. Adres: Hellevoetse Achterweg 4, Hellevoetsluis.

Vanaf 10.00 uur is de recreatiezaal geopend voor een kopje koffie of thee. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van Careyn Grootenhoek á € 2,50.

Het ensemble Thijs Nissen Trio, bestaande uit Thijs Nissen - altsaxofoon, Matheus Nicolaiewski - contrabas, Mitchell Damen - drums, brengt een gevarieerd programma. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Careyn Verpleeghuis Grootenhoek georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Over de musici: echte swing, dat kunt U verwachten van het Thijs Nissen Trio, maar ook een lyrische ballad schuwt deze formatie niet. De overkoepelende factor is in ieder geval het Great American Songbook. Door deze weelde van onder jazzmusici zeer geliefde muziekstukken weet het trio zich altijd weer te laten inspireren tot het kiezen van nieuw en interessant repertoire. Veelal in eigen arrangementen en aangevuld met originele composities van de bandleden, maar altijd in de traditie van hun helden, zoals Lester Young, Charlie Parker, Lee Konitz en Sonny Rollins.

Stichting Muziek in Huis brengt sinds 1999 muziek naar de mensen toe

De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 700 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 woonde H.M. Koningin Máxima het 7.500ste concert bij. In juli 2018 vond het 10.000ste concert van de stichting plaats.

Care for Jazz is een nieuw initiatief van Stichting Muziek in Huis.

Uit de krant