Afbeelding

Politie schiet op inbreker kledingwinkel Mike's

Actueel 7.403 keer gelezen

Hellevoetsluis – In de nacht van 23 op 24 december heeft de politie geschoten op een van de inbrekers die hun slag wilden slaan in herenkledingwinkel Mike's op winkelcentrum de Struytse Hoeck.

Om 3.28 uur ging het alarm af bij de kledingwinkel nadat inbrekers met een mokerhamer de ruit hadden ingeslagen. Nadat de gealarmeerde politie binnen enkele minuten ter plaatse was sloeg een van de mannen op de vlucht waarna er door de politie is geschoten op deze verdachte. De man zou zijn geraakt, maar slaagde er toch in er vandoor te gaan in een groene auto.

De tweede verdachte kon binnen op heterdaad worden aangehouden met zijn handen vol met kleding. Dit blijkt een bekende van de politie te zijn. "Het gat in de ruit was niet zo groot en waarschijnlijk kon deze tweede persoon niet naar binnen omdat hij vrij stevig is. Hij stond buiten te wachten tot zijn maat de kleding aangaf die ze vervolgens in lakens stopten om het mee te nemen", vertelt de eigenaar van Mike's.  "Al met al heeft het maar enkele minuten geduurd, maar wat een ravage. Doordat het gat in de ruit niet zo groot was heeft de dader die de winkel is binnengegaan zijn hand opengehaald waardoor er overal bloedspetters zitten. Heel veel kleding is niet meer verkoopbaar door bloedvlekken en glassplinters. We hebben alles op video van onze bewakingscamera's en een van de daders lijkt dezelfde als vorige keer."

Eerder deze maand werd de kledingwinkel namelijk ook slachtoffer van een brutale inbraak. Ook toen hadden de inbrekers het voorzien op merkkleding. 

Heeft u iets gezien of heeft u een tip voor de politie neem dan contact op via 0900- 8844

Uit de krant