FC Vlotbrug revancheert zich tegen Rhoon

Actueel 496 keer gelezen

Hellevoetsluis - FC Vlotbrug heeft zich voor het eigen publiek op De Kooistee met een 1-0 (0-0) overwinning tegen Rhoon gerevancheerd voor de 8-0 nederlaag tegen VDL. De FC is in de derde klasse D gestegen naar de gedeelde tiende plaats.

''We zijn geen één keer in de problemen gekomen, maar we hebben ons daarentegen niet voldoende beloond met meer doelpunten'', stelde trainer Richard Koutstaal. ''Het vervelende was dat we zowel in de eerste als in de tweede helft de wind tegen hadden, maar de overwinning gelukkig toch over de streep hebben getrokken.'' Koutstaal stelde na de afstraffing een week eerder het veiligheidsslot op zijn defensie. ''Het belangrijkste was om de verdediging gesloten te houden, wilden niet weer verliezen.'' De FC loerde daarnaast wel op meer dan één punt en kreeg die ook. De doelman van Rhoon kreeg een pegel van Mo Baydar niet onder controle waarop de attente Bart Bergwerf er als de kippen bij was om zich met zijn winnende treffer te ontpoppen als de gevierde matchwinnaar: 1-0. ''Deze overwinning is zo net voor de winterstop best lekker.'' Bram Scheringa kreeg vijf minuten voor tijd rood.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Sjors Allersma, Bram Scheringa, Mitchel de Zeeuw, Mo Batdar; Bart Bergwerf, Rick Eldering, Jordy Braber, Gijs Vermeer, Oussama Nahri (32. Thomas Melching); Clint van de Veerdonk.