Kees van der Bie, voorzitter IJsclub Nooitgedacht Oudenhoorn en 
Janie Meiburg, eigenaar Janie Dogsupport
Kees van der Bie, voorzitter IJsclub Nooitgedacht Oudenhoorn en Janie Meiburg, eigenaar Janie Dogsupport

Honden krijgen speurles bij IJsclub Nooitgedacht

Actueel 429 keer gelezen

Oudenhoorn - Hondenschool Janie Dogsupport zal gebruik gaan maken van de faciliteiten van de IJsclub in Oudenhoorn. Beide partijen zien deze nieuwe samenwerking als een win-win situatie.

Al sinds 1963 stelt de IJsclub alles in het werk om zoveel mogelijk schaatsplezier te bieden aan haar leden en overige schaatsliefhebbers. Dat blijft uiteraard ongewijzigd. De samenwerking met de hondenschool biedt volgens de club zelfs weer nieuwe kansen voor de toekomst.

Janie Dogsupport is een kleinschalige hondenschool die alleen individuele trainingen (aan maximaal 2 honden tegelijk) biedt en geen groepslessen faciliteert. De focus van de hondenschool ligt op neuswerk en gedrag. Op de IJsclub zal de kantine enkele dagen per week gebruikt gaan worden voor het aanleren van detectiewerk – het zoeken naar een specifieke geur door de hond. Vergelijk het bijvoorbeeld met douanehonden die geld zoeken op Schiphol! De faciliteiten van de ijsclub lenen zich prima voor bezoek van speurende viervoeters.

"In maanden rondom onze koude winters wordt er onderhoud gepleegd en vernieuwingen doorgevoerd om de kans op schaatsplezier te allen tijde zo groot mogelijk te houden en te maken. In deze maanden is het prima mogelijk deze werkzaamheden te combineren met het gebruik door de hondenschool. Dit geeft de kans om de onderhoudskosten samen te delen en het clubgebouw wordt dan ook gebruikt als er niet geschaatst kan worden", aldus Kees van der Bie voorzitter IJsclub Nooitgedacht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant