Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Jump '80 wederom ten onder door vrije worpen

Actueel 240 keer gelezen

Schiedam- De herhaling geschiedde afgelopen zaterdag in de uitbeurt tegen Juventus. Vrije worpen zijn in de laatste tien seconden van de wedstrijd niet besteed aan de basketballers van Jump '80.

Waar de Hellevoeters enkele weken geleden bij Argon in de slotseconden een nipte overwinning door twee benutte vrije worpen als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen, herhaalde zich dat afgelopen zaterdag in Sporthal Oost in Schiedam tegen Juventus. Bij een 84-83 achterstand liet een Hellevoeter 9 seconden voor tijd met twee gemiste vrije worpen de overwinning glippen. Sterker, Juventus deed dat 3 seconden voor tijd beter door de twee toegekende vrije worpen wel te benutten en zo Jump '80 een zure 86-83 (27-21, 15-14 (42-35), 23-24, 16-23) nederlaag toebracht. ''We hebben echt goed gespeeld tegen een ploeg dat eveneens op een hoog niveau speelde, maar dan doet het toch pijn dat je de nakende overwinning aan je voorbij ziet gaan'', sprak coach Ronald de Rijke (foto) lovend over het topduel in de tweede klasse B, maar teleurstellend over het eindresultaat. ''We stonden in het derde kwart 14 punten achter, maar kwamen in het begin van het vierde deel weer terug op gelijke hoogte en bleven vervolgens gelijk opgaan. Ik zou niet kunnen bedenken wat we anders hadden moeten doen om Juventus, dat ook een berenwedstrijd speelde, eronder te krijgen. De spelers hebben de ballen uit de broek gelopen en dan voelt de nederlaag extra zuur, zeker als je bedenkt de wedstrijd in handen te hebben en deze toch nog uit handen moet geven. We krijgen in eigen huis gelukkig nog een herkansing tegen Argon en Juventus. We zullen de knop deze week meteen moeten omdraaien, want we zullen zaterdag in de topper tegen Helmink Heroes Zwijndrecht de teleurstelling moeten wegspelen.''

Jump '80: Nick Julian de Kok (8 pnt.), Demian Dortmundt (2 pnt.), Kevin de Kok (3 pnt.), Stefan de Rijke (20 pnt.), Marc de Romph (22 pnt.), Olaf Schreiber, Jaimie van der Klei (2 pnt.), Yorick van der Klei (8 pnt.), Pieter den Braber (13 pnt.), Kilian Wijers (5 pnt.).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant