Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Oud groen maakt plaats voor nieuw groen Struytse Hoeck

Actueel 1.196 keer gelezen

Hellevoetsluis - Begin 2020 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de openbare ruimte op het winkelcentrum de Struytse Hoeck. Bestaande beplanting en bomen worden vervangen door nieuwe beplanting en bomen. Voor de kap van 137 bomen op het winkelcentrum heeft de gemeente een procedure opgestart. Dit zijn overigens niet alle bomen die op en rondom het winkelcentrum staan. 

Op 21 oktober werd een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herinrichting van de openbare ruimte door de gemeente, aannemer van Lindeloof en Van Dijk Maasland. Voor de herinrichting van het winkelcentrum is met allerlei betrokken partijen, de ondernemers en bewoners, een ontwerp gemaakt. Winkelen in een ontspannen en groene sfeer is de doelstelling.  Voor dat laatste moet de weelderige beplanting, de zogeheten Struytse boeketten, en de bomen die in het ontwerp zijn opgenomen gaan zorgen. 

In het actieplan De Struytse Hoeck is te lezen dat het groen in ieder seizoen een positieve bijdrage aan de beleving moet gaan leveren. Ook moet de beplanting niet belemmerend zijn en kan ook gebruikt worden om schaduw te creëren op zitplekken. Op het plein voor de H&M zal geen beplanting in de open grond worden gerealiseerd in verband met de aanwezigheid van de eronder gelegen parkeergarage. Het groen wordt zodanig voorzien dat geen aanvullend onderhoud nodig is.

De uitvoering van het ontwerp brengt met zich mee dat 137 bomen in het winkelcentrum verdwijnen. Deze bomen zullen niet worden verplant. Voor het kappen van de bomen is een procedure omgevingsvergunning gestart. Het plan voor de herinrichting voorziet in de aanplant van 88 nieuwe bomen. Dit betekent dat er 49 bomen minder worden aangeplant dan gekapt. "We vinden het belangrijk om veel groen en bomen te hebben in Hellevoetsluis. Daarom zal het verlies van het aantal bomen op het winkelcentrum in 2020 ergens anders in de gemeente worden gecompenseerd. Op welke locaties en met welke bomen deze compensatie zal plaatsvinden wordt nog nader uitgewerkt", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant