Handbalsters Helius mogen niet klagen tegen Oliveo

Actueel 458 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben ook de tweede zaalwedstrijd met een overwinning afgesloten. De Hellevoetsen wonnen in De Fazant met 18-15 (10-6) van Oliveo 3.

''We hebben het onszelf in de tweede helft onnodig lastig gemaakt'', wees doelvrouw Eva van Leeuwen op de 10-6 voorsprong bij rust, die zij onnodig prijsgaven en vervolgens bij een 11-13 achterstand zelf in de achtervolging moesten. ''We kwamen er na een gelijk opgaand begin met snelle breaks steeds beter in. Verdedigend stond het goed.'' Helius leek op weg naar een grote overwinning, maar toen Inge van Melick bij 10-4 een tijdstraf kreeg buitte de club uit Pijnacker dat uit met twee treffers: 10-6. Na de pauze ging het snel bergafwaarts met de equipe van Pryanka Donohue-Pape, die de afwezige coach Frank van Leeuwen op de bank verving. De thuisclub schudde bij 11-13 op tijd wakker en krabbelde met goed handbal weer terug en trok de overwinning in de laatste minuten alsnog over de streep: 18-15. De geblesseerde Petra Brink keek vanaf de kant toe. A-juniore Quinty Roskam speelde met vijf treffers een opvallende wedstrijd. Helius speelt zondag de uitbeurt tegen Schipluiden.

Helius: Eva van Leeuwen; Danielle van der Meijden-Spoor, Inge van Melick (1 keer), Mila Went (4 keer), Nienke Schurink (2 keer), Esmée Louwerens (2 keer), Annemiek Schop-van der Kooy (1 keer), Inge de Graaf, Lotte Nap (3 keer), Quinty Roskam (5 keer).