Afbeelding
Foto: PR
Uw lokale ondernemer

Voornesteyn Pedicure en Podologie 'Je wordt je pas bewust van je voeten als je er last van hebt'

Actueel 2.053 keer gelezen

Hellevoetsluis - 'Ons werk is zo leuk, juist omdat het heel persoonlijk is als mensen bij ons in de stoel zitten, ontstaan er vaak gezellige gesprekken. Er zijn zelfs cliënten die vanaf het begin, toen mijn moeder als pedicure in Voornesteyn begon bij haar kwamen en nu nog steeds bij mij komen', vertelt Nancy Klompenhouwer.

Houding gerelateerde klachten zoals aan de rug, heupen of knieën kunnen met goede steunzolen verholpen worden als de oorsprong van deze klachten in de voet ligt. 'We kijken eerst wat de klachten zijn. Aan de hand daarvan zal ik bepaalde metingen doen bij een cliënt. Er wordt een scan van de voeten gemaakt. Ik kijk ook altijd naar het looppatroon dat leg ik vast met opname en kan ik vertraagd afspelen zodat ik goed kan zien hoe een voet zich afwikkelt. Aan de hand van al deze informatie zal ik de steunzolen gaan maken. Doordat wij met een voetscan werken, maken we letterlijk een foto van de voet, dus het is echt maatwerk voor iedere cliënt.'

'Wij merken vaak dat klanten die voor een 'gewone' voetbehandeling komen baat zouden hebben bij steunzolen. Dat zie je dan bijvoorbeeld aan een likdoorn, doorgezakte voorvoet of een platvoet. We stellen de cliënt dan voor om een keer voetonderzoek te doen om zeker te weten of dit verholpen zou kunnen worden.' Soms worden cliënten doorverwezen door de huisarts of komen via de website of mond-tot-mondreclame bij de praktijk terecht.

Nagelbeugels en ortheses
'Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk ben ik ook docente medisch pedicure bij Dermé in Brielle. Daar geef ik les in specialistische technieken: nagelbeugels en ortheses. En risicovoeten zoals cliënten met diabetes, reuma of simpelweg de oudere voet. Door middel van nagelbeugeltechniek kunnen ingegroeide nagels worden aangepakt. Een op maat gemaakte nagelbeugel wordt op de nagel aangebracht waardoor de rondgroeiende nagel na verloop van tijd weer een normale vorm krijgt en de klachten zullen verdwijnen. Met ortheses kan pijn van drukplekken op, tussen of onder de tenen verminderd worden. Deze technieken passen we ook dagelijks in onze eigen praktijk toe.'

Het team bestaat uit meerdere gediplomeerd medisch pedicures en een registerpodoloog. Pedicurepraktijk Voornesteyn werkt uitsluitend volgens door de branche gestelde eisen en richtlijnen. De praktijk is onder meer aangesloten bij ProVoet en staat geregistreerd in de kwaliteitsregisters van Procert en KABIZ. De pedicurepraktijk is op de begane grond van de Vliedberg in Hellevoetsluis gevestigd en zeer makkelijk en rolstoeltoegankelijk. Is het voor u lastig om naar de praktijk te komen dan is het ook mogelijk een afspraak te maken voor een voetbehandeling bij u thuis.

Podopraktijk Voornesteyn
Vliedbergstraat 10
3224 XH Hellevoetsluis
0181-324540
info@podopraktijkvoornesteyn.nl
http://www.podopraktijkvoornesteyn.nl

Wil je meer weten over Podopraktijk Voornesteyn kijk dan de onderstaande bedrijfsfilm. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant