Afbeelding

Ingezonden brief: Poepzakjes en BOA's

Actueel 1.379 keer gelezen

De poepzakjes in de Column van Wendy van vorige week zetten mij aan tot het schrijven van deze brief. Want jawel, poepzakjes zijn er in ruime mate, maar gebruikt iedere hondenbezitter deze ook??

Als ik bij ons door de wijk loop, dan weet ik zeker van niet! Her en er liggen meestal op het gras en soms ook op de stoep hondendrollen van verschillend formaat.

In het AD las ik vorige maand dat de handhavers wederom geen bekeuringen hebben uitgeschreven voor het op straat laten liggen van drollen. Een woordvoerder van de gemeente stelde in deze krant: "Onze BOA's bezoeken de bij ons bekende overlastlocaties wekelijks. Deze controles worden afgestemd met de politie, zodat ook zij hier toezicht op kunnen houden. Bij die controles spreken BOA's inwoners aan op verkeerd gedrag en complimenteren zij bij goed gedrag.'' Nou, de BOA's in onze wijk gedragen zich echt heel anders! Ze rijden met hun wagen (kunnen ze eigenlijk ook fietsen, of lopen???) een vaste route: ze komen via het Evertsenplein de Van den Boschlaan in, rijden op een sukkeldrafje langs de flats aan de Asmusstraat en kijken daar even naar het grof afval dat hier standaard bij de ondergrondse vuilcontainers ligt. Tussen vraagje: kennelijk hebben bewoners van de flats hier ontheffing voor, want de BOA's rijden altijd gewoon door….. Daarna draait de wagen de Wolterbeekstraat in en verlaat de wijk weer via de Sterkenburglaan. Dit alles is regelmatig waar te nemen rond de klok van half 10 in de ochtend.

Denken BOA's of hun leidinggevenden ook na?? De piek in het honden uitlaten is in de ochtend tussen 7.30 en 9.00 uur, daarna een piekje rond 12.00 uur en vervolgens nog eentje aan het eind van de middag. Dus, als je op andere tijden komt kijken, zie je hooguit de dampende drollen waar Wendy zo poëtisch over sprak. Mijn advies aan de BOA's: loop eens een andere route, op een andere tijd. Begin bijvoorbeeld eens bij de tennisbaan en loop langs de hockeyvelden over het voetpad.

Dan kun je kiezen: mensen complimenteren en mensen aanspreken. U mag raden welke teller het hardst oploopt...

Naam en adres bekend bij de redactie.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen hoeft niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant