Nieuwenhoorn moeizaam langs Yerseke

Actueel 630 keer gelezen

Yerseke - Nieuwenhoorn heeft in het oesterdorp Yerseke een moeizame 2-3 (2-0) overwinning behaald tegen Yerseke. De Nieuwenhoornaars bogen in de tweede helft een 2-0 achterstand in een kwartier tijd om in een 2-3 zege. Nieuwenhoorn heeft na vijf wedstrijden een voorsprong van 4 punten op Oostkapelle/Domburg.

''Het was een zwaar bevochten overwinning'', gaf trainer Ron van den Berg aan dat het moeilijk kersen eten is op de Zeeuwse eilanden. ''Yerseke was gewoon scherper in de duels. We begonnen de tweede helft beter. Na een uur spelen heb ik Tom Sleeuwenhoek en Brandon Nooitmeer er in gebracht en zijn we nog aanvallender gaan voetballen. Yerseke kon het conditioneel niet meer belopen, wij waren een stuk fitter. We kregen het in de extra tijd nog wel even moeilijk, hebben over de hele wedstrijd verdiend gewonnen, maar moesten er diep voor gaan.'' Jeffrey Burger (twee keer, foto) en Melvin Winterberg uit een strafschop scoorden voor Nieuwenhoorn. Danique Wolters kon ondanks de aanslag van vorige week wonderwel spelen. Gregory Paula had nog teveel last van zijn enkel. De koploper van de tweede klasse E speelt zaterdag op het sportpark aan de Rijksstraatweg tegen SSV '65.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Merijn Wolters, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Tim van der Lijn, Melvin Winterberg, Danique Wolters (60. Brandon Nooitmeer); Dimitri Gomes Almeida, Jeffrey Burger, Christiaan Dabaghian (60. Tom Sleeuwenhoek).