Afbeelding

Renovatiewerkzaamheden Kerk aan de Ring

Actueel 805 keer gelezen

Hellevoetsluis - In etappes worden de muren en ramen van Cultureel centrum Kerk aan de Ring gerenoveerd. De kerk, die al sinds de vijftiende eeuw bestaat, heeft van oorsprong prachtige glas in lood ramen waarvan de raamkozijnen stuk voor stuk worden gerenoveerd en het pleisterwerk van de muren.

Door onder andere de regen trekt er vocht in de muren van de kerk. Om de problemen die het vocht veroorzaakt voor een deel op te lossen is de onderkant van de kerkmuur met asfalt bekleed. Desondanks zoekt het vocht altijd een weg en trekt door de muren heen. Daardoor ontstaan er op de bovenkant van de muren vochtplekken en zijn deze oorzaak van het pleisterwerk dat loslaat. Daardoor is structureel onderhoud aan de muren nodig, en zo ook bij de ramen. De steentjes tussen de ramen hebben de neiging op te lossen en worden herstelt. Het glas in lood van de dertien hoge ramen is nog volledige in originele staat. Een van de ramen werd verfraaid door de Hellevoetse kunstenaar Frans Spuijbroek en voorzien van een kunstwerk dat het glas in lood complimenteert. Om het lopende jaarprogramma van het cultureel centrum niet te veel te belasten met de werkzaamheden wordt de kerk in etappes opgeknapt.

Daardoor kunnen activiteiten gewoon doorgang vinden, waaronder zondag 27 oktober een easy listening rock concert.Ook worden er regelmatig muziek concerten gegeven variërend van klassiek tot Zuid- Amerikaanse muziek.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant