Hellevoetsluis zet opgaande lijn door

Actueel 512 keer gelezen

Zoutelande- Hellevoetsluis heeft de opgaande lijn na de overwinning tegen FC Axel met een 1-1 (0-1) gelijkspel in Zoutelande tegen het hoog geklasseerde De Meeuwen doorgezet. De Hellevoeters zijn in de tweede klasse E opgeklommen naar de tiende plaats.

''Dit was van onze kant de beste wedstrijd van het seizoen'', stemde trainer Edwin de Koning zich tevreden. ''De uitslag was over de hele wedstrijd gezien met kansen over en weer terecht. De Meeuwen en Hellevoetsluis gaan onder Nieuwenhoorn meedoen voor de bovenste plaatsen. Daar ben ik van overtuigd.'' Hellevoetsluis heeft de stijgende lijn te pakken en nam nadat de Zeeuwse doelman op miraculeuze wijze een inzet van Brian Poelman uit zijn doel had geranseld in de tiende minuut de leiding, toen Frank de Regt een uittrap van doelman Daniel Ribaric doorstuurde naar Marley Dors (foto), die alleen voor de keeper geen fout maakte: 0-1. Hamdi Ackçay verzuimde daarna uit een vloeiende aanval voor een leeg doel de 0-2 binnen te schieten. Hellevoetsluis met Sander van Reijn onder de lat voor de nog niet geheel fitte Daniel Ribaric kwam in de tweede helft meer onder druk te staan. Nadat de doelverdediger twee keer redding had gebracht, was hij tien minuten voor tijd kansloos op een feilloze Zeeuwse vrije trap: 1-1. Naast de kansen van Meeuwen, lieten Gaulthier Obiango, Marley Dors en Brian Poelman alleen voor de keeper goede kansen op de 1-2 liggen. Bij Hellevoetsluis ontbraken de geblesseerde doelman Thijs Oostrijck (duim in het gips) en Stefan Tuns met een gescheurde enkel wellicht enige maanden uit de roulatie. Hellevoetsluis speelt zaterdag op het ING sportpark aan de Brielsestraatweg om 15.00 uur tegen SSV '65 uit Goes. De Zeeuwen behaalden afgelopen zaterdag de eerste seizoenzege door het nog puntloze Walcheren met 4-1 terug te wijzen. Het is voor Hellevoetsluis nu zaak om door te pakken.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric (46. Sander van Reijn); Rucentney Benito, Frenk van Gelderen, Vincent Mast, Öner Sang-A-Jong; Serkan Yavuziygitoglu, Frank de Regt (61. Jeffrey de Koning), Brian Poelman; Quincy de Lobel; Marley Dors, Frank de Regt, Hamdi Ackçay (70. Gaulthier Obiango).